vineri, 9 ianuarie 2009

Cadoul lui Putin, multumim Ucraina.

Care este cadoul lui Putin? Vinde Romaniei tot gazul pe care il vindea Ucrainei si nu il intereseaza ce face Romania cu el.
Care este norocul Romaniei? Simplu, Ucraina a scuipat in ciorba lui Putin si nu a acceptat conditiile puse de Gazprom.
Acum sa nu ne imaginam ca pe Atotputernicul Rus (se scrie obligatoriu cu litere mari) l-a apucat dintr-o data dragostea de Romania, nici vorba, pur si simplu a decis ca este momentul sa le dea o lectie ucrainienilor, chiar daca numai la nivel declarativ la acest moment. Autoritatile romane trebuie sa reactioneze instantaneu, sa nu ii dea timp sa se razgandeasca lui Putin: sa sara la negocieri, sa accepte conditii (daca ele sunt acceptabile), sa faca orice pentru a pune mana pe acel gaz. In contextul incheierii a doua mari proiecte europene de magistrale de gaz: South Stream (proiect al Gazprom si ENI) si Nabucco (proiect sustinut de UE si SUA) aceasta oferta este si mai tentanta. Romaniei i se ofera posibilitatea sa devina un distribuitor al Gazprom, sa vanda mai departe tot excedentul de gaze si i se mai ofera si mijloacele necesare.
Pentru toti cei in masura sa cantareasca, sa analizeze, sa negocieze o decizie in aceasta privinta un mesaj din partea unui individ oarecare: "miscati-va repede, daca nu pentru un iluzoriu bine general, macar pentru comisioanele gigantice care se practica in domeniul energiei".

6 comentarii:

FRATELE DAVIDUS spunea...

Adevarat graiesti Frate Sofronie!!
Dar crezi ca se va misca careva?
Eu unul as total uimit.

Dar sa dea Domnul sa le ofere putina minte !!! Poate, poate...

Fratele Inocentiu spunea...

Se vor misca repede fiind vorba de foarte multi bani.Si in plus discutiile au loc doar intre 2 oameni : Putin si Base, restul aplicand ceea ce zic ei :D

Anonim spunea...

base vorbeste cu premierul in loc sa vorbeasca cu presedintele rusiei....hahalera:))))))))))) miez MAMA rusie

Fratele Inocentiu spunea...

Atunci ar trebui sa vorbeasca si Medvedev cu Boc, asa ca intre executanti :)))))))))))

Anonim spunea...

Iata un caz de dubla plagiere:
Primu' a fost groparu'.

"Nu este solutia mea, finca io nu plagiez decât fara sa ma prindeti voi. Este soluţia data de un comentator de pe forumu’ Evenimentul Zilei: consumaţi, din abundenţă, fasole.

Atât!"

Fratele Inocentiu spunea...

Sunt avantaje : gaze din plin, baie = jacuzzi, somnul va fi mai linistit avand in vedere ca vei singurul pe o raza de 50 m, etc. :D
Dar solutia nu rezolva toate cazurile: ce ne facem cu cei ce nu suporta sa manance fasole ? :D